Kyrgyzstan 25/7 - 5/8 2011 |
||
Velkomst til skole. Og et møde i den smukke natur, hvor bønderne stadig bruger heste. Desuden malker de hopperne og frembringer en liflig gæret drik: KUMIS! |
||
Den traditionelle dragt med ulden hat er et særkende for den
traditionelle kultur. Strengeinstrumenterne er højt udviklede. Jurternes bløde kurver passer godt ind i lavlandets runde, græsklædte bjerge.Og en frokost i det grønne er ikke til at kimse af. |
||
I et festligt lag er der bagt brød i massevis som dekoration på
bordet. Ved siden af bliver så nationalretten - stegt får anrettet. Det varer ikke længe før man er smurt ind i fedt, - men det smager! Værten skærer øjet ud, som overgives til hædersgæsten! (Smagen er nøddeagtig)
|
||
Hans Scherfig har under sovjettiden skrevet en lille bog om Kirgisistan.
Han nød til middag den velstegte fåresteg og spiste også den lidt seje pandelap, som meget kloge gæster modtager. Sammen med vodka kan man desuden tåle meget fårekød. Om aftenen var det samme menu, - godt fedtet ind op til albuerne. Men sammen med de lækre tomater og andre grøntsager gled det fint ned. Da han gik i seng stod der tøjret et får ved jurtens indgang. Hvorfor står det her? spurgte han forbavset. Det er din morgenmad, var svaret! |
||
Photo: Svend Jørgen Mortensen |
||
ITA HAR BESØGT KIRGISISTAN 3 GANGE. HER FØLGER NOGLE AF DE GAMLE BILLEDER FUNDET FREM AF SVEND JØRGEN MORTENSEN: